Home » Vrije tijd » Hotels en vakantiehuizen boeken via Booking.com

Hotels en vakantiehuizen boeken via Booking.com

Gepubliceerd op 2 maart 2022 om 23:06

Ik boek al mijn vakanties en uitstapjes zelf en mijn zoektocht start altijd bij Booking.com. De zoekmachine is erg goed.

Goede zoekmachine

Als je ergens heen wilt voor een vakantie of een weekendje weg, kun je eenvoudig via Booking.com zien wat er allemaal beschikbaar is. Na het opstarten van een zoekactie, waarbij je de bestemming en de begin- en einddatum invult, verschijnt er een overzicht van beschikbare accommodaties. 

 

Daarna kun je de resultaten snel aanpassen aan je eisen en wensen door het gebruik van filters. Filters die ik altijd gebruik, zijn:

  • Toon alleen vakantiehuizen
  • Gratis annuleren
  • Met zwembad
  • Met ontbijt
  • Prijs per nacht

 

Naast de resultaten zichtbaar in een lijst, is het ook mogelijk om de gevonden accommodaties op een kaart van de omgeving te bekijken. Omdat wij altijd goed weten wat we willen, is dat erg handig. Je opent de kaart en door in- en uit te zoomen, zie je precies waar er nog accommodatie vrij is.

Gemakkelijk boekingsproces

Wanneer je een hotel of vakantiehuis naar je zin gevonden hebt, klik je om een uitgebreide beschrijving met foto's te zien. Daarbij komt altijd in beeld welke verschillende mogelijkheden er zijn: een kamer met uitzicht op zee en twee bedden. Of een appartement met 2 slaapkamers. Of een luxe penthouse. Daarna hoef je alleen maar op 'boeken' te klikken en dan is het zo geregeld. Helemaal als je een account hebt. Dan zijn je persoonlijke gegevens al ingevuld.

 

Vaak kun je kiezen of je de optie "gratis annuleren" wil of niet. Als je dat niet wilt, is het tarief goedkoper. Je kunt ook meestal kiezen of je ter plaatse wil betalen of vooraf. Ook hier is meestal wel sprake een tariefverschil.

 

Mocht je later toch besluiten de vakantie te annuleren, dan klik je eenvoudig op "boeking annuleren". Dat is echt in 1 minuut geregeld. Mocht je een vooruitbetaling hebben gedaan, dan krijg je die ook weer terug.

Loyaliteitsprogramma: Genius

Wat boeken met een account via Booking.com extra aantrekkelijk maakt, is het spaarprogramma Genius. Meedoen kost niks, maar kan wel leuke kortingen opleveren. Je begint bij Genius 1 met 10% korting en hoe meer boekingen je doet, hoe meer korting je krijgt. Bij Genius 2 tot 15% en Genius 3 20%. Die korting is overigens niet standaard voor alle aangeboden accommodaties, maar alleen voor de accommodaties met het blauwe Genius logo. Ook zijn er voordelen door een gratis ontbijt of een gratis upgrade.

 

Ondertussen heb ik zelf Genius 2 bereikt. O.a. door onderstaande boekingen.

Mijn boekingen:

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.