Residence Necou in Les Menuires: twee appartementen, wat een verschil in ervaring!

Gepubliceerd op 12 januari 2023 om 21:56

Hoe twee appartementen in hetzelfde gebouw kunnen verschillen, lees je hier.

Residence Necou in Les Menuires

Residence Le Necou ligt op bijna 2000 meter hoogte in het hoogste gedeelte van Les Menuires. Het is een echte ski in ski out verblijfplaats. Vanuit de skikelder ski je zo de piste op. En bij terugkomst is het misschien 10 meter lopen voordat je weer bij de skikelder bent. Ideaal dus.

Er is een parkeerterrein voor het gebouw. Ook de bushalte is vlakbij. Mocht je naar het centrale gedeelte van Les Menuires willen gaan bij La Croissette, dan is de bus erg handig. Er zijn diverse restaurants in Les Menuires, bij La Croissette, maar ook bij Les Bruyeres. Eigenlijk zijn er overal wel supermarkten en restaurants te vinden. Ook vlakbij Residence Necou. De Sherpa supermarkt ligt op een paar minuten lopen. Intersport ski verhuur is recht tegenover het gebouw. Er zijn ook een paar leuke restaurants op loopafstand. Kortom, de ligging van Necou is geweldig.

Appartement 524 met 1 slaapkamer

Dit is een zeer eenvoudig appartement op de begane grond, met uitzicht op de weg en de parkeerplaats. Het is ook klein, maar dat zijn alle appartementen in Frankrijk. 

 

In de woonkamer staan 2 banken, waarop je ook kunt slapen. Daarnaast is er een kleine slaapkamer met een uitstekend bed. Er is een eenvoudige keuken, die heel erg stonk toen wij er waren. Het rook naar de afvoer, dus ik weet niet of de eigenaren daar iets aan kunnen doen. Maar vervelend was het wel.

 

De badkamer is klein en je kunt er eigenlijk niet douchen. Ten eerste moet je de douchekop zelf vasthouden en ten tweede is er geen bescherming, waardoor de hele badkamer nat is als je klaar bent. Ik vind het altijd fijn om even lekker te douchen na een dag skiën, maar dat zit er hier niet in.

 

In de skikelder heeft elk appartement een afgesloten kastje voor ski's. Skischoenen passen er niet in en een verwarming voor het drogen van je schoenen, is er dus ook niet. Een skikelder is niet het allerbelangrijkste waar je op let als je een appartement boekt, maar ik heb weleens mooiere skiruimtes gezien.

 

Wat ook niet echt positief is aan dit appartement, is dat er geen wifi is. Dat vind ik toch echt niet meer van deze tijd.

 

Ik heb dit appartement geboekt via VRBO:

Appartement 305 met 1 slaapkamer

Het is bijna niet voor te stellen dat dit appartement in hetzelfde gebouw ligt als nummer 524. Deze is zoveel mooier. Ook dit appartement is klein, met 1 slaapkamer een een slaapbank. Maar het is gezellig en heeft een prachtig uitzicht op Les Menuires en de pistes. Onze zoons verbleven hier. Zelf zaten wij en 524, maar we gingen elke ochtend hier ontbijten. En na het skiën ging ik hier ook douchen, want dit appartement heeft een heerlijke inloopdouche. Alles is gewoon mooier en beter in dit appartement.

 

Bij dit appartement hoort een privé skikelder op de tweede verdieping. Echt heel luxe is dit. Hier is wel een schoenverwarmer en een bankje om je schoenen aan te doen. En omdat het geheel privé is, kun je helm en je handschoenen ook gewoon laten liggen.

 

De keuken is nieuw en van alle gemakken en apparaten voorzien. Er is wifi en een PlayStation. Kortom, een ideaal appartement voor een weekje skiën in Les Menuires.

 

Ik heb dit appartement geboekt via Airbnb:


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.