Muizen in huis? Hoe kom je er weer vanaf?

Gepubliceerd op 24 juni 2022 om 08:53

Heb je last van muizen in huis en muizenvallen helpen niet? Koop een ultrasone muizenverjager en je bent binnen een aantal weken van je muizen af.

Wat doe je als de muizen in je huis hebt? Je zet muizenvallen.

Een aantal maanden geleden bleken we opeens muizen in ons huis te hebben. Nu wonen we tegen het bos aan, dus zo gek is dat niet. Maar leuk is het ook niet. Ik vind het gewoon een vies idee dat zo'n muis overal overheen loopt en in al je spullen zit.

Mijn zoon slaapt beneden en werd op een gegeven moment wakker van geluiden in zijn kamer. Maar als je vervolgens het licht aan doet, zie je natuurlijk niks. Na een niet zo fijne nacht, hebben we de volgende ochtend meteen muizenvallen gekocht en neergezet. De muizenval stond nog geen uur of er zat al een muis in. Dus wij namen aan dat dit DE manier is om muizen te vangen.

Die week bleven de muizenvallen verder leeg, maar de kaas was wel weg. Toch gek. Mijn zoon was naar zijn studentenkamer en stapte aan net eind van de week 's avonds laat weer in zijn bed. En weer hoorde hij allerlei geluiden. Hij is ergens anders gaan liggen en de volgende ochtend hebben we de hele kamer doorzocht. We vonden borrelnootjes in zijn bed, kapotgevreten dekbedhoezen, bijna helemaal opgegeten t-shirts. Overal hadden ze zitten knagen. Echt vreselijk. Maar het ergste was nog dat tussen al die aangevreten shirts een dode muis lag, waar wij natuurlijk erg van schrokken, toen hij op de grond viel. Ik denk wel dat gemakkelijk voor te stellen is, hoe het er ongeveer uitzag.

Hoe weet je dat je muizen in huis hebt (als je ze niet hoort)?

Muizen gaan vooral 's nachts op zoek naar eten. Overdag schijnen ze te slapen. Maar als ze erg uitgehongerd zijn, gaan ze ook overdag op jacht. Neem dat maar van mij aan.

Je weet dat je muizen hebt als je overal kleine snippertjes ziet liggen van kapot geknaagde papiertjes, plastic enz. Op plaatsen waarvan je toch zeker weet dat jijzelf of de kinderen het daar niet hebben laten vallen. Als je zeker weet dat je een stukje kaas in de muizenval hebt gelegd en het de volgende ochtend weg is, heb je ook muizen. En tot slot, als je overal 'hagelslag' ziet liggen, weet je zeker dat je muizen hebt. En met 'overal' bedoel ik in je sporttas, in de schaal met decoratiespullen, tussen het schone beddengoed in de kast. En ook gewoon op tafel en in kastjes. Echt heel vies dus.

Wat doe je als de muizenvallen niet goed genoeg werken? Je koopt een ultrasone muizenverjager.

ultrasone muizenverjager

Natuurlijk ging ik op internet zoeken naar een oplossing. Na veel gelezen te hebben, komt het er eigenlijk op neer dat je moet zorgen dat de muizen niet graag in je huis wonen. Dus alleen af en toe een muis vangen, werkt niet. Dan blijven ze komen.

Nu zijn er apparaatjes te koop die je in het stopcontact steekt. Deze maken een bepaald geluid dat wij als mens niet horen. Maar muizen kunnen er niet tegen. Tenminste, in het begin wel, maar na een tijdje willen ze echt weg.

Ik heb wat recenties gelezen en heb een doosje met 4 stekkers besteld. En k moet zeggen, het werkt. Na een week kwamen we op een avond nog een zoekende muis tegen in de keuken. En een week later begon het ongelofelijk te stinken in de keuken. Dus alle plinten onder de keukenkastjes weggehaald en ja hoor, daar lag hij. De laatste dode muis. Hij was waarschijnlijk op zoek geweest naar een uitgang, maar was te gedesorienteerd om die te vinden.

Ik ben zo blij met die 4 stekkers. Volgens mij hebben ze een bereik van 100 meter, maar ik heb er gewoon 4 op de benedenverdieping in het stopcontact gedaan.

 

ultrasone stekker
ultrasone ongedierte verjager

Deze kost 24,95 euro. Maar er zijn nog diverse andere "ultrasone verjagers" te vinden. En het grappige is: ze schijnen ook te helpen tegen zilvervisjes, muggen, spinnen en vliegen.

Evaluatie na 2 maanden: geen muis meer gezien!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.