Belastingaangifte bij verhuur vakantiewoning in Spanje

Gepubliceerd op 16 oktober 2023 om 22:42

Waar kun je terecht als je hulp wil bij de aangifte van de huurinkomsten van je vakantiehuis in Spanje? Ik heb zelf goede ervaringen met EuroEconomics.

Waarom EuroEconomics?

 Eerlijk gezegd heb ik gewoon een berichtje op Faceboek geplaatst in een groep van Nederlanders in Spanje. Daar heb ik gevraagd naar tips waar ik mijn belastingaangifte kan doen van ons nieuwe appartement aan de Costa del Sol. Ik kreeg een aantal namen en ben berichtjes gaan sturen. Ellis van EuroEconomics reageerde meteen met een duidelijke folder erbij. 
 

“We waren vrij laat met de aangifte en we waren ook nog geen klant bij EuroEconomics, maar Ellis van kantoor Marbella heeft in 2 dagen onze hele aangifte verzorgd en overgemaakt. Daar ben ik heel blij mee.”

 

Na onze ervaring met de Spaanse advocaat bij de aankoop van het appartement, wilde ik graag dat de belastingaangifte door iemand anders gedaan zou worden. Liefst toch iemand die weet hoe de combinatie Nederland/Spanje in elkaar zit. Vandaar mijn berichtje op Facebook.

Het proces van de aangifte verliep soepel en duidelijk. Ik kreeg een lijstje met documenten die ik moest aanleveren en een Excel bestand waarop ik de huurinkomsten en kosten kon invullen. Dit alles met formules en uitleg erbij. Daarna heeft Ellis het gecontroleerd en de aangifte ingediend.

 

Belastingaangifte verhuur (modelo 210) in het kort

Na afloop van elk kwartaal moet door de eigenaar van een vakantiewoning belastingaangifte over de verhuur gedaan worden. In Spanje krijg je hierover geen bericht. Je moet het uit eigen initiatief doen, maar het is wel verplicht.

  • Aangiftedata zijn 20 april, 20 juli, 20 oktober en 20 januari
  • Het belastingpercentage is 19%
  • Ontvangen huur minus een aantal kosten (die noodzakelijk zijn om verhuur mogelijk te maken)
  • Wanneer de kosten hoger zijn dan de opbrengsten, ontvang je niks terug
  • Ook over dagen dat er niet verhuurd is, betaal je belasting

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.