Bux Zero voor commissievrij beleggen met een app

Gepubliceerd op 2 april 2022 om 21:29

Zoek je naar ervaringen van iemand die Bux Zero gebruikt om te beleggen? Of wil je weten of Bux Zero betrouwbaar is? Lees dan verder.

Eenvoudig een account openen bij Bux Zero 

 

De website van Bux Zero vermeldt dat het openen van een rekening slechts een paar minuten duurt. En dat is ook echt zo. Je vult de gevraagde gegevens in, je downloadt de app en je kunt aan de slag. Er gaan geen werkdagen overheen en je wordt ook niet gebeld. Heel fijn vind ik dat.

Alles wordt duidelijk uitgelegd op de website. Ondanks dat was ik in het begin toch op zoek naar hoe ik moest inloggen via de website. Dat kan dus niet. Het gaat echt allemaal via de app. Maar wel een heel duidelijke app.

Er wordt samengewerkt met ABN AMRO voor de uitvoering van de orders en net als bij andere financiële instellingen, is je geld verzekerd tot EUR 100.000. Geld storten gaat ook heel eenvoudig en snel, via een Tikkie.

 

Waarin kun je beleggen via de app van Bux Zero?

 

Je kunt beleggen in binnen- en buitenlandse aandelen, crypto's en ETF's. De aandelen spreken voor zich, denk ik. Dat zijn aandelen van beursgenoteerde bedrijven. Veelal in Nederland en de Verenigde Staten. Bij crypto's moet je natuurlijk denken aan Bitcoin, Litecoin en Ethereum, en ook aan Cardano en Stellar.  En ETF's zijn Exchange-Traded Funds, een mandje met meerdere aandelen. Het is een soort index-beleggen. Op deze manier heb je meteen een goede spreiding van je beleggingen.

 

Zijn de kosten echt Zero?

 

Niet alle transacties die je kunt doen zijn commissievrij. Maar je kunt het zeker zo uitkienen dat je weinig of geen transactiekosten kwijt bent bij het beleggen. Crypto's en US aandelen aan- en verkopen is sowieso gratis. En Europese aandelen en ETF's gratis kopen kan ook, maar dan moet je geen marktorder of limietorder gebruiken. Voor een marktorder en een limietorder betaal je 1 euro per transactie. Dit doe je dus alleen als je op een bepaald moment of tegen een bepaalde prijs wil kopen/verkopen. Als je best even kunt wachten en de prijs best een beetje mag afwijken, dan kun je gratis aan- en verkopen. Aan het einde van de beursdag worden alle orders in één keer aangekocht/verkocht. Daardoor wordt het 1 grote transactie en is het zo goedkoop.

 

Wat is mijn ervaring met Bux Zero?

 

Ik beleg al jaren bij DeGiro en dat gaat prima. Maar ik wil niet alles bij één platform onderbrengen, dus ik was al langer op zoek naar een andere mogelijkheid. Ik moet zeggen dat ik Bux Zero in het begin een beetje schreeuwerig vond overkomen. En commissievrij beleggen, dat leek me niet echt geloofwaardig. Bij DeGiro is het al zoveel goedkoper als ergens anders.

 

Maar ik moet zeggen, de app van Bux Zero bevalt me prima. Ik ben er nu aan gewend dat ik niet achter m'n computer moet zitten om orders in te geven. De app werkt eenvoudig en is echt overzichtelijk. Daarnaast is er de website voor informatie en ook via de e-mail krijg je regelmatig interessante informatie toegestuurd.

 

Tot nu toe heb ik alleen nog maar in EFT's belegd bij Bux Zero. Om alles een beetje overzichtelijk te houden. Maar ik sluit niet uit dat ik ooit nog eens crypto's of Amerikaanse aandelen ga kopen. Ik kan deze app zeker aanbevelen als je het niet erg vindt om alles op je telefoon of tablet te doen.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.