Mijn ervaring met boeken via Hotels.com

Gepubliceerd op 9 december 2021 om 21:09

Ik boek heel regelmatig hotels, appartementen of villa's met zwembad via Hotels.com. Dat werkt heel goed. En het spaarprogramma is heel aantrekkelijk.

Waarvoor gebruik ik Hotels.com?

De zoekfunctie van Hotels.com is prima. Je kunt hotels vinden, maar ook vakantiehuizen via partner-organisatie Vrbo. Je kunt allerlei zoekcriteria ingeven, zoals bijvoorbeeld "gratis annuleren" (deze vind ik zelf heel belangrijk) of "met zwembad". Op deze manier krijg je de juiste selectie hotels en/of vakantiehuizen voorgeschoteld. Zo kun je gemakkelijk je keus maken.

 

Voorheen boekte ik alleen de hotels via Hotels.com en de villa's met zwembad via Vrbo (voorheen Homeaway), maar sinds ze samenwerken, boek ik alles via Hotels.com. Ik heb in al die jaren nooit meegemaakt dat er iets misging. Wij zijn ervaren reizigers en gaan vaak weg, dus we zijn ook best veeleisend. Maar er is niet veel aan te merken op deze website. 

 

Zoals hiernaast zichtbaar is, heb ik al 17 vakanties van meerdere dagen geboekt via Hotels.com. Helaas heb ik vanwege Corona ook vakanties moeten annuleren. Maar het komt ook weleens voor dat ik later toch nog een andere leuke accommodatie vind en dan de eerdere boeking annuleer.

Vaak goede prijzen

De prijzen zijn vaak goed. De ene keer kun je goedkoper via Hotels.com boeken, de andere keer is het goedkoper via Booking.com. En heel soms is rechtstreeks bij het hotel boeken goedkoper. Maar zonder de goede zoekfunctie van Hotels.com kom je natuurlijk niet bij zo'n hotel uit. Als je een account hebt, zijn je gegevens al bekend en ingevuld als je gaat boeken. Dat is wel gemakkelijk. En mocht je toch later nog willen annuleren, dan kan dat met één druk op de knop.

Bonusnachten sparen

Wat een hele leuke extra is, is dat je bij Hotels.com kunt sparen voor gratis nachten. Voor elke kamer die je boekt per nacht, krijg je een stempel. En 10 stempels betekent een gratis overnachting ter waarde van het gemiddelde van die 10 nachten. Als je 200 euro hebt aan bonus, en je boekt een overnachting van 250 euro, hoef je maar 50 euro bij te betalen. Dat is toch leuk. Wij gaan nogal vaak op vakantie en dan is het extra leuk als je af en toe een gratis hotelletje kan pakken.

 

Het programma heet: Hotels.comRewards. Als je meer dan 10 stempels hebt verzameld, word je Silver en vanaf 30 stempels ben je Goud. Behalve gratis nachten sparen, kun je ook geheime prijzen krijgen, of gratis kamerupgrades. Het is een leuk spaarprogramma. Je kunt niet overal en altijd je stempels inleveren, maar er is altijd wel iets leuks te vinden op de bestemming die je zoekt.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.