Mijn ervaring met boeken via Booking.com

Gepubliceerd op 2 maart 2022 om 23:06

Ik boek al mijn vakanties en uitstapjes zelf en mijn zoektocht start altijd bij Booking.com. Ik heb al heel veel hotels en appartementen geboekt via Booking.com en ik ben zeer tevreden. 

Goede zoekmachine

Als je ergens heen wilt voor een vakantie of een weekendje weg, kun je eenvoudig via Booking.com zien wat er allemaal beschikbaar is. Na het opstarten van een zoekactie, waarbij je de bestemming en de begin- en einddatum invult, verschijnt er een overzicht van beschikbare accommodaties. 

 

Daarna kun je de resultaten snel aanpassen aan je eisen en wensen door het gebruik van filters. Filters die ik altijd gebruik, zijn:

  • Toon alleen vakantiehuizen
  • Gratis annuleren
  • Met zwembad
  • Met ontbijt
  • Prijs per nacht

 

Naast de resultaten zichtbaar in een lijst, is het ook mogelijk om de gevonden accommodaties op een kaart van de omgeving te bekijken. Omdat wij altijd goed weten wat we willen, is dat erg handig. Je opent de kaart en door in- en uit te zoomen, zie je precies waar er nog accommodatie vrij is.

Gemakkelijk boekingsproces

Wanneer je een hotel of vakantiehuis naar je zin gevonden hebt, klik je om een uitgebreide beschrijving met foto's te zien. Daarbij komt altijd in beeld welke verschillende mogelijkheden er zijn: een kamer met uitzicht op zee en twee bedden. Of een appartement met 2 slaapkamers. Of een luxe penthouse. Daarna hoef je alleen maar op 'boeken' te klikken en dan is het zo geregeld. Helemaal als je een account hebt. Dan zijn je persoonlijke gegevens al ingevuld.

 

Vaak kun je kiezen of je de optie "gratis annuleren" wil of niet. Als je dat niet wilt, is het tarief goedkoper. Je kunt ook meestal kiezen of je ter plaatse wil betalen of vooraf. Ook hier is meestal wel sprake een tariefverschil.

 

Mocht je later toch besluiten de vakantie te annuleren, dan klik je eenvoudig op "boeking annuleren". Dat is echt in 1 minuut geregeld. Mocht je een vooruitbetaling hebben gedaan, dan krijg je die ook weer terug.

Vroeg boeken blijkt niet altijd voordeliger

Zes maanden voor vertrek naar de Verenigde Staten had ik The Dana on Mission Bay geboekt. Twee kamers met uitzicht op het zwembad voor 5 nachten. Dat zijn de goedkoopste kamers. Ik boek vaak heel vroeg en meestal ben je dan goedkoper uit dan wanneer je wacht tot vlak voor vertrek.

Toen we al aan onze vakantie begonnen waren, keek ik nog eens op de site van Booking.com en tot mijn stomme verbazing was de prijs voor beide kamers samen EUR 1.100 goedkoper geworden. Zelfs voor een iets duurdere kamer met uitzicht op de jachthaven. Blijkbaar zit het hotel dan niet vol en doen ze de prijzen omlaag. En het handige van Booking.com is dan dat je snel je oude boeking gratis annuleert en hetzelfde hotel boekt voor een stuk minder geld.

Een paar maanden daarvoor hadden we al een soortgelijke ervaring met RIU Playa Park in Mallorca. Ook daar liep de prijs eerst op. Tot een paar weken voor aanvang van de vakantie. Toen werd het totaalbedrag ineens een stuk lager. Nadat we snel geboekt hadden, steeg de prijs na een aantal dagen weer.

Mijn tip: leg een accommodatie wel ruim van tevoren vast, zodat je altijd iets hebt. Maar blijf kijken of het hotel nog in prijs verlaagt. Of dat misschien ook andere vergelijkbare hotels hun prijs verlagen. Dan kun je nog snel annuleren en opnieuw boeken. Het werkt niet altijd, maar soms kan het dus veel geld besparen.

Loyaliteitsprogramma: Genius

Wat boeken met een account via Booking.com extra aantrekkelijk maakt, is het spaarprogramma Genius. Meedoen kost niks, maar kan wel leuke kortingen opleveren. Je begint bij Genius 1 met 10% korting en hoe meer boekingen je doet, hoe meer korting je krijgt. Bij Genius 2 tot 15% en Genius 3 20%. Die korting is overigens niet standaard voor alle aangeboden accommodaties, maar alleen voor de accommodaties met het blauwe Genius logo. Ook zijn er voordelen door een gratis ontbijt of een gratis upgrade.

 

Ondertussen heb ik zelf Genius 2 bereikt. O.a. door onderstaande boekingen.

Mijn boekingen (klik op de hotelnaam voor meer info):

 

Conclusie: Booking.com is zeker betrouwbaar

Zoals je hierboven ziet, heb ik al heel wat vakanties geboekt via Booking.com. En dit zijn ze nog niet eens allemaal. Natuurlijk is niet elk hotel even mooi of luxe, maar daar kan Booking.com niks aan doen. Zij zijn alleen het platform waarop jij je hotel of appartement boekt. En er is voor elke portemonnee wat te vinden.  Je moet alleen wel goed je eigen eisen en wensen in de gaten houden. En goed de foto's en beschrijvingen bestuderen. En als er beoordelingen zijn, is het belangrijk om die ook even door te kijken.

 

Bijna altijd is Booking.com goedkoper dan direct bij het hotel boeken. Er zijn weleens uitzonderingen, maar voor mij weegt het gebruiksgemak dan toch nog zwaarder. Want mocht het nodig zijn, dan heb je met 1 klik je reservering geannuleerd. Daarnaast vind ik het ook fijn om al je vakantieboekingen in 1 overzicht te hebben.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.