Mijas, een schattig dorpje met een prachtig uitzicht op de kust

Gepubliceerd op 18 maart 2023 om 20:13

Wil je iets leuks doen en je verblijft in de omgeving van Malage, Torremolinos, Benalmádena, Fuengirola en Marbella? Bezoek dan Mijas. Dat is echt een leuk dorpje.

Is Mijas leuk?

Ja, Mijas is echt heel leuk. Als je in de omgeving bent, zou je er zeker een keertje naartoe moeten gaan. Het ligt ongeveer 5 kilometer van de kust op 400 meter hoogte. Daardoor heb je een prachtig uitzicht over de kust. Je kunt er heerlijk wandelen, door smalle straatjes van het dorpje slenteren en genieten van het uitzicht. 

 

Alle huizen zijn wit. Verder wordt het straatbeeld van Mijas bepaald door ezels, die als taxi fungeren. Persoonlijk zou ik daar nooit gebruik van maken. Bovendien stinkt het behoorlijk als je uit de parkeergarage komt en oog in oog met de ezels staat. Ik vind het gewoon zielig, maar dit is dan ook mijn enige minpuntje.

Foto's van Mijas

Gemakkelijk parkeren in Mijas

Er zijn twee toegangswegen vanaf de kust: de A 368 en de A 387. In beide gevallen kom je Mijas binnen via de rechterkant van het dorp. Als je gewoon de weg volgt, kom je vanzelf bij een grote parkeergarage (P rechtsonder op onderstaand plaatje) die eruit ziet als een hoge flat. Hij ligt naast het gemeentehuis. Wanneer je hebt geparkeerd en het gebouw aan de bovenkant verlaat, zit je midden in het centrum van Mijas.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.