Tarifa, een dorpje met uitzicht op Marokko

Gepubliceerd op 18 maart 2023 om 17:18

Als je aan de Costa del Sol verblijft en je wil eens iets anders, dan rijd je binnen een uur naar Tarifa. Dit dorpje ligt in een prachtige omgeving die Marokkaans aandoet. Het is helemaal niet toeristisch.

Is Tarifa leuk?

Het dorpje Tarifa zelf stelt niet zoveel voor. Maar alles staat daar in het teken van kitesurfen. De omstandigheden zijn ideaal met hoge golven en veel wind. Net toen wij er waren was er bijna geen wind, dus op de foto's is geen kitesurfer te zien. Maar misschien is dat juist wel bijzonder.

 

Het bijzondere van Tarifa is echt de omgeving. Kilometers lange stranden omgeven door bergen, waar je heerlijk kunt wandelen. Maar je kunt er natuurlijk ook gewoon aan het strand liggen en zwemmen in de oceaan. Dat is toch heel anders dan aan de Costa del Sol.

 

Aan de zuidkant zie je Marokko liggen. Op de weg naar Tarifa toe, heb je al een beetje het idee dat je in Afrika bent. Zo anders is het dan aan de Costa del Sol.

 

Parkeren deden wij naast het voetbalveld en vlakbij Gaia beach Club. Het straatje tegenover de Mercadona in en daar is een groot parkeerterrein, van waar je beide kanten op kunt lopen over het strand.

Chiringuito Waikiki, een mooi terras om iets te eten of drinken.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.