Home » Aankopen » Problemen met twee beeldschermen aansluiten via de Microsoft Surface Dock 2? Ik weet de oplossing.

Problemen met twee beeldschermen aansluiten via de Microsoft Surface Dock 2? Ik weet de oplossing.

Gepubliceerd op 10 januari 2022 om 20:29

Toen ik een Microsoft Surface laptop 4 had aangeschaft, wilde ik daar 2 monitoren op aansluiten. Daarom heb ik een docking station Microsoft Surface Dock 2 gekocht. Maar helaas lukte het niet. Na lang zoeken heb ik een oplossing gevonden. En die wil ik graag met jullie delen. 

Problemen met het aansluiten van 2 monitoren

Als je een Microsoft Surface laptop hebt, lijkt het erop alsof je aĺleen een Microsoft Dock 2 kan aansluiten, vanwege de bijzondere oplaadkabel. Dat is een kabel anders dan alle andere. De documentatie geeft aan dat je via de twee USB C poorten op het docking station, twee monitoren gelijktijdig kunt aansluiten. Dus ja, dan koop je zo'n ding. Precies 300 euro kost ie. En uiteindelijk blijkt dat je er helemaal niets aan hebt. Want ik heb werkelijk alles geprobeerd om die twee monitoren aan de praat te krijgen. Maar niets lukte.

Ik heb kabels omgedraaid, andere kabels gekocht, tussenstukken gekocht en geprobeerd. Het werkte gewoon niet. Na veel zoeken op internet, kwam ik erachter dat het waarschijnlijk aan het docking station ligt. Veel mensen hebben blijkbaar hetzelfde probleem. En inderdaad, als ik de HDMI / USB C kabel direct in de laptop stak, deed 1 monitor het wel. Maar ja, er zit maar 1 USB C op de Microsoft Surface laptop. Dus hoe ga je dan twee monitoren daarop aansluiten?

De oplossing: een USB C - HDMI splitter

Na urenlang zoeken op internet, las ik ergens dat mogelijk een splitter uitkomst zou bieden. Maar splitters met een USB C uitgang zijn er niet zoveel. Zo kwam ik uit bij een Targus USB C Dual Video Adapter met twee HDMI ingangen. Deze kost 50 euro. Ik heb hem bij Wehkamp besteld, maar BCC heeft hem ook.

Ik was bang dat ik een onduidelijk beeld zou zien, na aansluiting van de splitter. Maar dat viel gelukkig mee. Allebei de schermen zien er goed uit. Dus dit is echt de oplossing voor het aansluiten van twee beeldschermen op een Microsoft Surface laptop: koop een splitter met 1 USB C en 2 HDMI aansluitingen. Dan werkt alles precies zoals je wil. Aangezien een docking station 300 euro kost, is deze oplossing nog een stuk voordeliger ook.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.