Bitvavo voor handel in cryptovaluta

Gepubliceerd op 7 mei 2021 om 21:08

Ik gebruik Bitvavo voor de handel in cryptovaluta. Het is een heel gebruiksvriendelijke en overzichtelijke internetsite, waar ik zeer tevreden over ben.

 

 

Waarom Bitvavo?

 
Bitvavo is een relatief jong Nederlands platform waar je kunt handelen in zo'n 50 verschillende cryptovaluta en blockchain. Je kunt in enkele minuten een rekening openen. Heel eenvoudig. Geld storten gaat gewoon via Ideal. En bovenstaand plaatje laat het dashboard zien. Dat ziet er toch heel overzichtelijk uit. Als je gevorderd bent met het handelen in cryptovaluta en blockchain, dan is er ook een geavanceerd platform beschikbaar. 
 

"De app op mijn telefoon werkt echt verslavend. In 1 oogopslag kun je de waardestijging (of daling) van je portefeuille zien."

 

Mijn ervaring met Bitvavo:

 
De werking van het platform spreekt voor zich. Je kunt handelen, storten of opnemen. Als je gaat handelen zie je duidelijk wat je moet invullen als je iets wil kopen of verkopen. Per currency kun je een simpele en duidelijke grafiek bekijken, die in te stellen zijn per dag of week. In zo'n zelfde soort grafiek zie je op je dashboard duidelijk het waarde verloop van je portefeuille. Daar hou ik van.
 
Je betaalt handelskosten per transactie. Die zijn 0,25% van het verhandelde bedrag. Dat is het. Geen kosten om de rekening te openen of onderhouden. Bij sommige valuta en blockchain kun je Stakingen aanzetten. Dit is vergelijkbaar met rente of dividend, wat ook al snel op kan lopen tot een rendement van een paar procent per jaar. Dat is toch ook weer leuk meegenomen...
 
Omdat ik zelf al lang aan het beleggen ben op allerlei manieren, mag ik mezelf wel gevorderd noemen, vind ik. Ik maak dan ook gebruik van het geavanceerde platform, waar je meer mogelijkheden hebt. Waaronder het gebruik van stop limit orders.
 
Als je geld over hebt om mee te handelen in cryptovaluta of blockchain, dan zou ik dat zeker via deze Nederlandse aanbieder doen.
 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.