Futures daytraden met Topstep

Gepubliceerd op 3 augustus 2021 om 22:19

Futures daytraden via Topstep. Hoe werkt dat? Is Topstep betrouwbaar?

 

Wat is Topstep?

Topstep is een Amerikaanse kapitaalverstrekker die daytraders een gefinancierd account aanbiedt, mits een aantal stappen succesvol doorlopen wordt. De bedoeling is dat je leert succesvol te traden en tegelijkertijd kan omgaan met de risico's.
 

"Je kunt daytraden met een groot bedrag, terwijl het je alleen een vast maandbedrag kost. Weinig risico voor jezelf dus..."

 

Het doorlopen van die stappen heet de Trading Combine. Daarbij horen een aantal regels waaraan je in twee stappen moet voldoen, voordat je een gefinancierd account krijgt. Vanaf het moment dat je met de eerste stap begint, betaal je een maandbedrag. Als je stap 2 met succes hebt doorlopen en daarna nog $ 5.000 verdient met je account, dan krijg je een gefinancierd account. Vanaf dat moment kun je de eerste verdiende $ 5.000 volledig aan jezelf laten uitbetalen. Daarna krijg je 80% van alles wat je zelf hebt verdiend.

 

Hoe werkt de Futures Trading Combine?

Futures worden verhandeld bij de CME Group (Chicago Mercantile Exchange) en zijn termijncontracten met een bepaalde onderliggende waarde. Je kunt bijvoorbeeld handelen in goud, olie of S&P500 en Nasdaq. Voor zover ik weet zijn de laatste twee de meest verhandelde futures. Er zijn ook mini varianten van, zodat je minder last hebt van grote risico's. Zelf handel ik eigenlijk alleen in MES (mini-S&P500) en MNQ (mini-Nasdaq). Je moet de kenmerken van zo'n future een beetje leren kennen en daarom is het niet handig dat je in 20 verschillende futures handelt. Dat kan pas als je heel erg gevorderd bent.

 

In de Trading Combine doorloop je 2 stappen. In stap 1 moet je rekening houden met de regels (in stap 2 zijn ze overigens niet heel veel anders):

Is Topstep betrouwbaar?

Ik heb zelf stap 1 en 2 binnen 3 maanden doorlopen. Het is moeilijk, maar het is te doen. Wat ik vooral goed vind aan het systeem is dat je gedwongen wordt risico's te mijden, geduld te hebben, winsten te creëren en vooral veel te leren. Dit voorkomt dat je een hoop geld gaat verliezen als je echt 'live' gaat (wat je bij andere platformen zonder oefening kan doen). En de kapitaalverstrekker weet door deze procedure zeker dat geld verstrekt wordt aan iemand die weet hoe het werkt. En dus ook geld voor hen verdient. Een win-win situatie dus.

 

De website is duidelijk en overzichtelijk. Alles wordt goed uitgelegd. Wat misschien niet meteen duidelijk is, is dat je wel een soort abonnement afsluit. En dat je dus wel geld kwijt bent als je eraan begint. Maar je hebt geen startkapitaal van EUR 1.000,- nodig of zo. Je kunt ook altijd weer stoppen als je maand afgelopen is. Dat is heel snel te regelen.

Het dashboard met je eigen resultaten wordt dagelijks bijgewerkt. Daarbij staan ook duidelijk de regels en doelen vermeld, zodat je nooit mis kunt zijn. Het is wel allemaal in het Engels. Dus die taal moet je wel enigszins beheersen om het allemaal goed te snappen.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.