Aandelen beleggen bij DEGIRO

Gepubliceerd op 16 oktober 2021 om 21:23

Zoek je een goede Nederlandse broker voor beleggen in aandelen? Dan is DEGIRO een goede en betrouwbare keus.

“Wat veel mensen niet weten is dat de transactiekosten bij aan- of verkoop van Amerikaanse aandelen slechts 50 cent bedragen bij DEGIRO”

Beleggen via DEGIRO, wat zijn de voordelen?

Ik beleg al bijna 30 jaar in aandelen en beleggingsfondsen. Na mijn studie ben ik bij Robeco terecht gekomen. Daar kreeg ik meteen de smaak te pakken. Met een klein beetje geld ben ik begonnen (zie mijn blog: sandra-day-trader-in-nederland.nl). In de jaren daarna ging het een beetje op en af met beleggen. We verhuisden naar Frankrijk, waar ik geld en tijd genoeg had om te beleggen. Maar de markt werkte helemaal niet mee. Er viel niets te beleggen. De koersen gingen alleen maar naar beneden. We kregen 2 kinderen, verhuisden terug naar Nederland, kochten een vrijstaande woning, deden nog een kleine en grote verbouwing en toen was er opeens geen geld meer om te beleggen. Behalve dan de kinderbijslag. Die heb ik jarenlang opzij gezet en in een beleggingsfonds bij Robeco gestopt. Daarmee kunnen mijn zoons hun studie betalen en hoeven wij nu niet meer bij te springen.

 

Nu komt er weer wat meer ruimte en heb ik twee beleggingsrekeningen bij DEGIRO. En de overige leden van mijn gezin hebben ook allemaal een account. De site is duidelijk en overzichtelijk en de kosten zijn laag. Een stuk lager dan bijvoorbeeld bij ING of Binck (waar ik ook beleggingsrekeningen heb). Bij Binck krijg je wel meer informatie over de individuele aandelen en koersen. Maar ik haal mijn informatie overal vandaan. Dat vind ik ook leuk om te doen. Dus ik heb die extra informatie niet nodig. En het maakt nogal uit of je voor een aan-en verkoop 4 euro betaalt of 16 euro. Als je 1 keer paar jaar een transactie doet, valt het natuurlijk wel mee. Maar als je, zoals ik, dagelijks aan het beleggen bent, kan het nogal in de papieren lopen.

Verschillende accounts mogelijk

Een Basic Account kan vrijwel iedereen boven de 18 jaar openen. Voor een Trader Account moet je wel redelijk wat kennis over beleggen hebben. Maar dat is ook logisch. Er zijn veel meer mogelijkheden, waardoor ook de belangen en risico's groter zijn. Mijn Basic Account gebruik ik eigenlijk alleen om aandelen (voornamelijk pennystocks)  en beleggingsfondsen te kopen en daarmee koerswinst te realiseren. Met mijn Trader Account koop ik vooral aandelen voor het dividend. En ik handel in Turbo's. En met die laatste ga ik ook short. Dan maakt het niet uit of de koersen alleen maar naar beneden gaan (zoals ik hierboven schreef)

Mijn ervaring met DEGIRO

Ik kan beleggen via DEGIRO zeker aanbevelen bij iedereen. Alleen al vanwege de kosten. Daarmee kun je zoveel geld besparen als je, net als ik, geen miljoen te beleggen hebt en op de kleintjes moet letten. Zo weinig mogelijk betalen per transactie, is dan al je eerste winst.

 

Het openen van een rekening gaat snel en eenvoudig. Het storten en opnemen van geld ook. Voorheen zat er geen bank achter DEGIRO, maar ondertussen zijn ze een samenwerking met de Duitse Flatexbank aangegaan. Dus ook dat is goed geregeld.

 

En dan kan ik het toch niet laten om nog een tip te geven: ga beleggen in aandelen op de Amerikaanse markt. De transactiekosten zijn zo laag, dat succes bijna al meteen verzekerd is. Bovendien zijn de volumes op de Amerikaanse markt zoveel groter en bewegen de koersen veel sneller dan op de Amsterdamse beurs. Daardoor wordt zelfs beleggen in aandelen veel attractiever.

 

Met beleggen kunt u uw inleg verliezen.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.