Bezienswaardigheden/leuke dingen om te doen in de buurt van Calonge, Palamos en Platja d'Aro.

Gepubliceerd op 19 oktober 2022 om 22:35

Wat zijn leuke dingen om te doen of zien als je een villa huurt in de buurt van Calonge?

Hunebedden (Dolmen)

Langs de weg van Calonge naar Romanya de la Selva (GIV-6612) kom je Dolmen de la cova d'en Daina tegen. Ze liggen een paar minuten vanaf de weg. Je kunt er eenvoudig naartoe lopen en een leuke wandeling maken. Parkeren kan langs de weg. 

 

Als je net voor Romanya de la Selva naar rechts gaat, kom je na een kwartiertje rijden bij Dolmen de Puig d'Arques. Waar de verharde weg overgaat in een onverharde weg, kun je je auto parkeren. Van daaruit loopt een pad naar boven. Na ongeveer een kwartiertje lopen door het bos, kom je de hunebedden tegen. Met nog iets hoger een uitkijkpunt. Als je op deze houten steiger staat, kun je het hele gebied overzien. Als je goed weer hebt, tenminste. Als de wolken laag hangen, zie je helemaal niks.

Dolmen de Puig d'Arques
Dolmen de Puig d'Arques
Dolmen de Puig d'Arques

Leuke middeleeuwse dorpjes

Ten noorden van Calonge liggen drie eeuwenoude dorpjes: Pals, Peratallada en Begur.

 

Als je in Pals vanuit de rand van het dorpje omhoog loopt, kom je vanzelf door de middeleeuwse straatjes met leuke winkeltjes. Het is niet heel groot, maar wel leuk om een keer gezien te hebben

 

Peratallada is een schattig middeleeuws dorpje met hele smalles straatjes. Je waant je echt in het verleden als je door de straatjes loopt. Er zijn winkeltjes en ook genoeg restaurants. Het is zeker de moeite waard om hier eens te gaan kijken.

 

Begur is iets drukker, levendiger en groter dan Pals en Peratallada. Hier is het moderne leven iets meer zichtbaar, maar toch is het centrum echt oud met smalle en gezellige straatjes. Je kunt naar het kasteel lopen voor een prachtig uitzicht op de stranden van Pals en Estartitt. 

Mijn top 3 van stranden

Er zijn 3 stranden in deze regio waar ik het liefst naartoe ga. Maar ik kan niet echt kiezen welke ik het leukste vindt. Ze hebben allemaal hun eigen pluspunten. Dus ik zal ze hier in willekeurige volgorde beschrijven, van noord naar zuid.

 

Platja de Pals

Vanuit de richting van het middeleeuwse dorpje Pals rijdt je richting de kust naar Platja de Pals. Op de rotonde met de supermarkt, ga je naar links en rijdt daar helemaal langs de golfbanen richting het strand. Als je met de bocht mee naar rechts gaat, kom je langs een camping. Rechtdoor is een heel groot parkeerterrein, waar je prima kunt parkeren. Even de duin over en je bent op het strand. Op het strand en ook naast de parkeerplaats zijn strandtenten waar je iets kunt eten of drinken. Het mooie van dit strand is dat er geen bebouwing is en er altijd wel een windje staat, soms met lekkere golven.

 

Platja de Castell

Vanaf de weg tussen Palamos en Palafrugell, rijd je voorbij Camping Benelux en kom je vanzelf op de parking voor Platja de Castell. Het is een prachtig strand, midden in een natuurgebied zonder bebouwing. Maar je moet er wel een eindje voor lopen. Het parkeerterrein ligt namelijk niet heel dicht bij het strand. In de zomer is er een strandtent met terras.

Platja de Castell
Platja de Castell
Platja de Castell

Platja de Torre Valentina

Dichtbij Calonge ligt dit brede strand, waar het meestal niet heel druk is en waar je dichtbij het strand kunt parkeren. Er is wel bebouwing bij het strand, maar dit betekent natuurlijk ook restaurantjes en winkeltjes. En dat is soms ook wel leuk.

Platja de Torre Valentina
Platja de Torre Valentina

Winkelen

Als je het over winkelen hebt in deze regio, is er één naam die direct naar voren komt: Platja d'Aro. De winkelstraat loopt parallel aan het strand en de boulevard (die niet echt bijzonder is). De straat is een hele lange rij van grote bekende winkelketens, merkzaken en toeristische rommelwinkeltjes, afgewisseld met een enorme hoeveelheid aan restaurants en terrasjes. Net achter deze straat is een groot centraal plein, waar je gemakkelijk kunt parkeren.

Leuke plaatsjes met een grote of kleine boulevard

Llafranc en Calella de Palafrugell

Deze twee kleine dorpjes liggen aan de kust ten noorden van Palamos, richting Begur/Pals. Beide zijn schattige dorpjes, waar je leuk een rondje kunt lopen, voordat je ergens gaat dineren in één van de vele restaurantjes.

Palamos

Dit is een echt vissersdorp met een lange boulevard. Niet de hele boulevard is spectaculair, maar ook hier is het leuk om een rondje over de boulevard te doen en daarna door het kleine centrum te lopen. Langs de vele kleine winkeltjes, waar je de echte Spaanse sfeer ervaart.

Tossa de Mar

Tossa de Mar heeft een boulevard die aan het eind naar boven loopt, richting een kasteel. Als je bovenaan bent, heb je mooi uitzicht over het stadje en ook over de hele kust. Als je boven bent gekomen, kun je via de andere kant teruglopen door de smalle straatjes met winkeltjes en restaurants. Tossa is wel wat groter dan Palamos en Llafranc en Calella.

Wandelen langs een stukje Cami de Ronda

Aan de linkerkant van Playa de Castell, richting het Noorden.

Playa de Castell
Playa de Castell
Playa de Castell

Aan de rechterkant van Playa de Castell, richting het Zuiden. Richting Playa La Fosca.

Playa de Castell
Playa de Castell

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.