Bezienswaardigheden/leuke dingen om te doen aan de Costa del Sol

Gepubliceerd op 18 februari 2023 om 19:49

Wat zijn leuke dingen om te doen of zien als je verblijft in de omgeving van Marbella?

Mijn top 3 van stranden aan de Costa del Sol

Waar je ook zit aan de Costa del Sol, je kunt bijna overal naar het strand. Soms heb je weleens wat stukjes met rotsen, maar over het algemeen is de hele kust bezaaid met grotere of kleine stranden. Hieronder een korte beschrijving van mijn 3 favorieten,

La Cala de Mijas

Vanuit het centrum van La Cala de Mijas kom je bij een groot zandstrand. La Cala de Mijas heeft een klein boulevardje. Het is ook maar een klein kustplaatsje, maar wel gezellig en goed onderhouden. Er zijn overal strandtenten en je kunt er goed zwemmen. Het mooiste gedeelte ligt ietsje voorbij La Cala de Mijas richting Marbella. Dat is het nieuwere gedeelte.

Strand La Cala de Mijas
Strand La Cala de Mijas

Puerto Banus

In Puerto Banus (aan de kant van Marbella) ligt een mooi zandstrand met een geweldig uitzicht op de bergen. Je kunt er lekker zwemmen. Het is vrij snel diep en er liggen geen stenen. Er liggen diverse strandtentjes waar je iets kunt drinken of eten. Op loopafstand vind je de jachthaven met restaurants en er is ook een winkelcentrum met diverse kledingzaken in de buurt. Parkeren kun je in een parkeergarage. Maar die is zo duur dat je beter gewoon ergens langs de weg kunt parkeren. Daar moet je nog wel betalen via een parkeermeter (behalve tijdens de siesta), maar dat kost niet zoveel.

Strand Puerto Banus
Strand Puerto Banus

 

Cabopino

Dit is mijn favoriete strandje in dit gedeelte van de kust. Je kunt hier heerlijk zwemmen. Het is lang ondiep en er zijn geen stenen in het water. Je kunt iets eten of drinken bij één van de strandtenten. Het is gewoon een heel gezellig strandje met weinig bebouwing eromheen.

Strand Cabopino
Strand Cabopino

Winkelen

Vlakbij Malaga en het vliegveld ligt de Designer Outlet Malaga, naast een groot winkelcentrum met de gewone Spaanse winkels. Je kunt hier heel goed winkelen en parkeren is geen probleem.

Bij Marbella ligt La Canada Shopping Center. Ook hier vind je heel veel leuke winkels (H&M, C&A, Lacoste, Gant, Zara, Boss, Hollister, Primark, Adidas, Nike, Foot Locker, Leroy Merlin, Maisons du Monde) en voldoende parkeergelegenheid.

Miramar Shopping Center ligt langs de A7 bij Fuengirolaen is overdekt. Hier zijn winkels als H&M, Mango, Primark en Zara. Daarnaast zijn er nog allerlei allerlei andere merken vertegenwoordigd en natuurlijk zijn er ook diverse restaurantjes.

Leuke plaatsjes 

Nerja

Een uurtje rijden vanuit Malaga naar het oosten ligt Nerja, een schattig dorpje met leuke straatjes en een paar mooie stranden. In het achterland van Nerja ligt Frigiliana, een klein dorpje met alleen maar witte huizen.

 

Balcon de Europa Nerja
Nerja

Puerto Banus

Onderdeel van Marbella, met mooie stranden en een grote jachthaven. Er zijn daar veel dure boten en auto's te bewonderen. En niet te vergeten: er zijn winkels van alle grote merken rondom de jachthaven. Verder kun je er ook prima op een terrasje zitten of iets eten.

Jachthaven Puerto Banus
Jachthaven Puerto Banus
Puerto Banus
Strand Puerto Banus
Jachthaven Puerto Banus
Jachthaven Puerto Banus

Marbella

Marbella is best een redelijk grote stad aan het water. Er is een oud centrum met leuke kleine straatjes en aan zee ligt de boulevard.

Marbella Old Town
Marbella Old Town
Marbella

La Cala de Mijas

Dit dorpje ligt aan zee en is heel levendig. Er zijn heel veel kleine winkeltjes en op de boulevard kun je iets eten en drinken op de vele terrasjes. Vanaf het strand loop je zo de Senda Litoral Mijas op.

 


Gibraltar


Mijas Pueblo


Istan

Wandelen van La Cala de Mijas tot Cabopino

In La Cala de Mijas begint Senda Litoral Mijas. Dit is een wandelpad van 6 kilometer dat helemaal door loopt naar Cabopino. Het wandelpad is echt goed begaanbaar. Houten steigers zorgen ervoor dat je altijd goed vlak kunt lopen. Onderweg kom je natuurlijk allerlei restaurantjes en terrasjes tegen waar je iets kunt eten of drinken. Het leuke is dat je na elke bocht weer verrast wordt met een ander uitzicht. Ik vind het een heel leuk pad. Je hoeft niet de hele 6 kilometer in 1 keer te lopen. Je kunt natuurlijk ook gewoon een stukje doen.

Overigens mag je alleen lopen over dit pad. Je wordt dus niet gehinderd door fietsers. En dat is maar goed ook, als je ziet hoeveel mensen over dit pad wandelen op een zonnige dag. Het is ook echt verrassend leuk.

 

Wandelen door de Caminito del Rey

Een uurtje rijden landinwaarts ligt Caminito del Rey, een kloof waar je doorheen kunt wandelen. 

 

Leuke restaurants

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.