Iberostar Selection Fuerteventura Palace in Morro Jable

Gepubliceerd op 23 mei 2022 om 21:10

Zoek je een leuk hotel in het uiterste zuiden van Fuerteventura? En wil je weten wat mijn ervaring is met het Iberostar Selection Fuerteventura Palace - 5 sterren hotel? Lees dan verder...

De ligging van het hotel

De rit van Corralejo naar het zuiden van het eiland is prachtig. Het is een soort maanlandschap en de kleuren en uitzichten veranderen voortdurend. Helemaal in het uiterste puntje van het eiland ligt Morro Jable. Behalve hotels en een heel groot kilometers lang zandstrand, is er niet veel. Het is zeker geen bruisend toeristisch dorpje, maar de ligging en de hele dynamiek is indrukwekkend.

 

Vlak voor de ingang naar het dorp liggen 3 Iberostar hotels: een 4-sterren hotel, een adults only hotel en een 5-sterren hotel. Iberostar Selection Fuerteventura Palace is een 5-sterrenhotel direct aan zee. Het is een vrij groot hotel met een zwembad dat hoog boven de zee uitsteekt. Voor het strand moet je naar beneden lopen, maar dat is goed te doen. Op het strand staan ligbedden en parasols. Wij waren in de veronderstelling dat die bij het hotel hoorden, maar dat bleek niet zo te zijn. We moesten er gewoon voor betalen.

 

De ligging van het hotel met uitzicht op het kilometers lange strand, maken het hotel bijzonder. Het is een erg rustieke omgeving, waar je helemaal tot rust komt. Je hoeft je niet druk te maken over bezienswaardigheden waar je heen moet, of winkeltjes of marktjes die je beslist moet zien. Die zijn er niet. Er is alleen rust en strand en mooi weer.

Mijn ervaring met het hotel

Het hotel ziet er mooi uit. De hal is groot en heeft een beetje Afrikaanse look  Het is echt wel een groot hotel met verschillende gebouwen. In alle gangen hangen om de paar meter grote gekleurde foto's die de uitstraling vrolijk maken. De kamers zijn licht en vrolijk, met ook daar weer kleurrijke (grote) foto's aan de muur. Je kunt koud water pakken bij de taps die overal opgesteld staan. En je kunt natuurlijk ook zelf koffie en thee maken.

“De drankjes bij het zwembad zijn gratis, ook al heb je geen all inclusive”

 

 

Een ander minpuntje is het entertainment. Nu houd ik daar sowieso niet van. Ik kan mezelf wel entertainen op vakantie. Maar de 'artiesten' waren gewoon erg slecht. Wij dachten na het eten even heerlijk in een lounge set buiten te gaan zitten, maar helaas stond daar altijd iemand te zingen. Dus dan maar op je stoeltje op je eigen balkon, maar helaas kon je het daar ook erg goed horen. De artiesten waren geen 5 sterren waar, zeg maar.

We hebben een heerlijke tijd gehad in dit hotel. De eetzaal is sfeervol en het eten is echt goed. Ook de buffetten die elke avond variëren. Het uitzicht vanaf het zwembad op de zee, is geweldig en zeer rustgevend.

Er zijn alleen twee minpuntjes, wat mij betreft. Als je niet om 9 uur al bij het zwembad bent, is er de hele dag geen ligbed te krijgen. Mensen leggen 's ochtends vroeg een  handdoek op een ligbed en soms zie je ze de hele dag niet, maar jij kunt daardoor niet zitten. Het hotel doet hier helaas niks aan. Soms hangen ze wel briefjes op de bedden, maar dat werkt niet.

Conclusie: zeker de moeite waard voor een uitrust-vakantie

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.