Playa Famara op Lanzarote: een prachtig strand om te surfen

Gepubliceerd op 23 mei 2022 om 21:10

Playa Famara aan de noordkant van Lanzarote is een prachtig strand. Je kunt er heerlijk zitten en zwemmen en het is ook erg geschikt voor surfen en kitesurfen.

Het mooiste strand van Lanzarote

Lanzarote is een mooi eiland, waar behalve strand ook nog andere dingen te doen en te bezichtigen zijn. Er zijn een aantal stranden, maar het is niet zoals de Nederlandse kust dat er een aaneengesloten rij van stranden is. Je hebt stranden bij Playa Blanca in het zuiden van het eiland. En bij Arrecife en Puerto del Carmen zijn er ook een aantal stranden. Maar de mooiste is toch echt wel Playa Famara.

“Door de wind die vaak uit noordelijke richting komt, is het altijd aangenaam. Ook tijdens echt warme dagen.”

 

Dit strand ligt naast La Caleta de Famara in een natuurgebied dat Parque Natural del Archipiélago Chinijo heet. Als je aan komt rijden over de weg, zie je kilometers lang alleen maar indrukwekkende natuur. En als je eenmaal op het strand bent, kijk je je ogen uit. Zo mooi is het.

Er zijn continu golven. De ene dag wat hoger en krachtiger dan de andere. Ondanks de golven kun je toch goed de zee in om te zwemmen. Het water is echt heel helder en heerlijk van temperatuur.

Geen faciliteiten

Doordat het stand in een natuurpark ligt, zijn er geen faciliteiten. Je kunt wel de auto goed parkeren langs de weg. Vervolgens is het niet ver lopen naar het strand. Maar wc's zijn er niet. Er zijn ook geen strandtentjes of zo. En er is ook geen verhuur van surfmateriaal. Daarvoor moet je echt het dorpje in. Zie hiervoor mijn blog over verhuur van surfboarden.

 

Als je het dorpje in rijdt, zijn er vrijwel meteen terrasjes, kleine supermarkten en surfboardverhuur. Je kunt van daaruit gewoon naar het strand lopen. Het is wel even een wandeling. Daarom hebben wij de gehuurde surfplanken gewoon in de auto geladen.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.