Iberostar Lanzarote Park in Playa Blanca

Gepubliceerd op 23 mei 2022 om 21:12

Zoek je een leuk hotel op Lanzarote? Of in Playa Blanca? En wil je weten wat mijn ervaring is met het Iberostar Lanzarote Park - 5 sterren hotel? Lees dan verder...

Wat is er zo leuk aan dit hotel?

Dit 5-sterren hotel ligt direct aan zee, met zicht op Fuerteventura. Afhankelijk van het weer is het uitzicht elke keer anders. Het verveelt nooit. Het mooie van dit hotel is dat er eigenlijk 3 delen zijn: een gedeelte voor families, een gedeelte voor iedereen en een gedeelte voor 18+. Allemaal met een eigen zwembad. Het bad voor families met kinderen ziet er heel leuk uit met allerlei speeltoestellen en glijbanen. De kinderen kunnen daar hun hart ophalen. Terwijl de mensen die juist rust willen, dit ook kunnen hebben in hun eigen 18+ afdeling. Ik vind dat heel prettig.

 

Het hotel ligt aan een wandelpad langs zee. Via dat wandelpad kun je helemaal vanuit het centrum van Playa Blanca naar de Vuurtoren lopen. Naar het centrum van Playa Blanca is ongeveer 800 meter lopen en naar Playa Flamingo is het maar 50 meter lopen. Daar kun je heerlijk zwemmen omdat het strand gebarricadeerd is door grote rotsblokken. Ook zijn er winkeltjes en restaurantjes langs dit strandje.

De kamers en de service

De kamers zijn netjes ingericht. Er is een ruim balkon en de badkamer is geweldig. Erg ruim met een doucheruimte met twee douches naast elkaar. Net als in elk hotel wordt elke dag schoongemaakt en de handdoeken vervangen. Er staan waterkannen en glazen in de kamer, zodat je koud (gratis) koud water kunt tappen op de gang. Overigens zijn de frisdranken, water en koffie die je kunt halen bij het zwembad ook gratis. Persoonlijk heb ik dat nog niet vaak meegemaakt, zonder all inclusive te boeken. Natuurlijk kun je op de kamer ook koffie en thee zetten.

 

Het ontbijt is goed verzorgt. Er is een grote ontbijtzaal waar je ook buiten kunt zitten. En er is een afgezonderd 18+ gedeelte, waar je rustiger kunt zitten. Het eten is compleet en goed verzorgd, zoals je in een 5-sterren hotel mag verwachten.

Over het diner kan ik niks zeggen, want wij vonden het veel te leuk om langs het water naar het centrum van Playa Blanca te lopen en daar langs aan de boulevard ergens te gaan eten. En ben je uitgekeken op het centrum van Playa Blanca, dan kun je ook nog naar Rubicon Marina om daar te winkelen en te dineren. Ook heel leuk. Het is een jachthaven met restaurants en winkels eromheen en heel gezellig met avondlicht. Eventueel kun je er met de step naartoe (die je overal op straat kunt huren met een app), mocht je geen auto tot je beschikking hebben.

Conclusie: een geweldige ervaring, dit hotel!

Playa Blanca ligt helemaal in het zuiden van Lanzarote, maar tocht is het maar 30 minuten rijden naar het vliegveld. En als je nog ruim 30 minuten rijdt, zit je in het noorden van het eiland. Dus alle bezienswaardigheden van Lanzarote zijn goed te doen vanuit dit hotel.

 

Wij kwamen met de ferry uit Corralejo op Fuerteventura. We reden de boot af, gingen naar links en letterlijk 300 meter verder ligt het hotel al. 

 

Wij gaan zeker terug naar dit hotel. Alles is goed aan dit hotel. Nou ja, bijna alles. Ik houd niet van entertainment op mijn vakantie. Dat moet ik er wel bij vertellen. Maar de entertainment die we gezien en gehoord hebben was een 5-sterrenhotel onwaardig. Gelukkig was het altijd rond 22 uur klaar. Aangezien wij toch pas rond die tijd terug kwamen van het eten, hebben we er niet zoveel van mee gekregen.


Vluchten naar Lanzarote vanuit Eindhoven - klik op "Select dates"

Vluchten naar Lanzarote vanuit Rotterdam

Vluchten naar Lanzarote vanuit Amsterdam

Vluchten naar Lanzarote vanuit België


Boek hier je huurauto

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.