Surfboard huren bij Playa Famara op Lanzarote

Gepubliceerd op 23 mei 2022 om 21:12

Het beste strand voor surfen op Lanzarote is Playa Famara aan de noordkant van het eiland. En bij welke surfshop kun je dan het beste een surfboard huren? Wij hebben goede ervaringen met Red Star Surf.

Famara Beach op Lanzarote

Het strand van Famara is beroemd vanwege de surfmogelijkheden. Het is ook een natuurgebied, dus er zijn geen faciliteiten. Geen wc, geen strandtentje, helemaal niks. Je kunt dus ook niet vlakbij het strand een surfboard huren. Maar in het dorpje zijn er een paar surfzaken naast elkaar. Als je daar een surfplank huurt, moet je wel een stukje lopen langs het strand met de plank onder je arm. Of je doet de plank gewoon in je auto en rijdt de 2 kilometer naar het strand.
 

Mijn ervaring met Red Star Surf

Meteen als je het dorpje in rijdt, zie je links een paar surfzaken zitten. Ik vond Red Star Surf er goed uitzien en ben gewoon naar binnen gestapt. Surfplanken in alle soorten en maten genoeg. De meneer die mij hielp was erg vriendelijk. Ook nog toen hij vroeg om legitimatie en ik die niet bij me had (in het huisje laten liggen). Nou, een creditcard was ook goed..... Laat ik die nu ook bij mijn paspoort in het huisje hebben liggen. Nou, gewoon een bankpasje dan. Hij vertrouwde mij op mijn blauwe ogen en ik kreeg mijn surfplank mee. Zelfs zonder borg te betalen. Ik heb hem natuurlijk wel verteld dat we nog de hele week terug zouden komen bij hem en dat hij dus een goede klant aan ons zou hebben.

“Voor 15 euro per dag kun je heerlijk surfen op de golven van Playa Famara.”

 

Zelfs toen we later in de vakantie op een uur rijden van Playa Famara zaten, zijn we nog een keer terug geweest. Hij herkende ons nog. Dat is toch leuk. Ik kan deze verhuurder zeker aanraden als je een surfplank wil huren bij Playa Famara.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.