Samnaun, een pittoresk dorpje met een prachtig skigebied

Gepubliceerd op 23 mei 2022 om 21:42

Samnaun is een heel bijzonder dorpje dat alleen te bereiken is via Oostenrijk. Het ligt volledig afgezonderd van de rest van Zwitserland. En het is zo mooi....

Een dorp dat bestaat uit 4 mini-dorpjes: Samnaun Dorf, Ravaisch, Laret en Compatch.

Samnaun ligt op 1800 meter hoogte in een doodlopend dal. Het bestaat uit 4 kleine dorpjes: Samnaun Compatsch, Samnaun Laret, Samnaun Ravaisch en Samnaun Dorf. Deze laatste is echt prachtig. Mooie gebouwen, gezellige sfeer, mooie winkels en restaurants.

Je kunt in Samnaun belastingvrij inkopen doen. Of je het ook in de prijzen van cigaretten, horloges, parfum en dure merkkleding terugziet, weet ik niet. Als ik op skivakantie ga, koop ik dit soort dingen niet. De supermarkt is niet opvallend goedkoop of zo. En de restaurants hebben gewoon Nederlandse prijzen. Maar de benzine is wel heel goedkoop. Momenteel betaal je in Nederland 2,10 euro voor een liter loodvrije benzine. Hier kost dat 1,29 CHF (de huidige koers is ongeveer 0,96 euro).

Silvretta Ski Arena Samnaun / Ischgl

Het Silvretta skigebied ligt op de grens van Oostenrijk en Zwitserland. Samnaun ligt in het Zwitserse gedeelte. Met een gondel ga je naar het skigebied. Op drukke dagen wordt vaak nog een tweede gondel ingezet. Vanuit Samnaun Dorf kun je naar de gondel skieën. Vanuit de overige delen van het dorp is er een busverbinding. Je kunt natuurlijk ook de bus nemen vanuit Samnaun Dorf.

Er is een lange afdaling naar Samnaun Dorf, vanaf het hoogste gedeelte van het skigebied in Oostenrijk. Het is een hele mooie afdaling, maar niet heel gemakkelijk. Je daalt in korte tijd heel wat meters af. 

Er is ook een afdaling naar Samnaun Laret. Deze is iets korter en iets gemakkelijker. Als je in Samnaun Compatsch of Laret verblijft, kun je vervolgens zo naar je appartement / hotel lopen. En anders is het een klein stukje met de bus naar Samnaun Dorf.

Het is een mooi groot gebied, met mooie afdalingen. Ook aan de kant van Ischgl. Ikzelf vind het niet zo'n heel gemakkelijk gebied. In vergelijking met bijvoorbeeld Les Menuires / Val Thorens, zijn hier meer rode en zwarte pistes. De afdalingen zijn moeilijker en de pistes zijn minder breed. En echt ski in ski out, zoals Frankrijk dat kent, dat is in Samnaun niet. Alhoewel wij in Chasa Nova tot aan de deur terug konden skiën en in de ochtend naar de piste ongeveer 300 meter moesten lopen.

Wat is er nog meer te doen, behalve skieën?

Naast skiën, kun je natuurlijk wandelen. En zwemmen. Er is een heel mooi Erlebnisbad in Samnaun Compatsch. Met de gastenkaart van Samnaun, is toegang tot het zwembad zelfs gratis in de zomer.

Zoals ik eerder al schreef, zijn er een heleboel winkels met drank, parfum, horloges, zakmessen, sigaretten en (sport)kleding. Dus winkelen is ook mogelijk.

Dan zijn er nog best een aantal restaurants. Voor lunch en diner. Mijn favorieten zijn:

Mijn favoriete hotel is Chasa Nova. Betaalbaar en goed gelegen in Samnaun Dorf.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.