De A7, een gevaarlijke weg tussen Fuengirola en Marbella

Gepubliceerd op 11 juni 2023 om 22:01

A7: snelweg vanaf Franse grens naar Algeciras

Deze Autovia de Mediterraneo loopt parallel aan de AP-7. De ene keer meer langs de Middellandse zee, de andere keer iets meer het binnenland in. Groot verschil is dat de AP-7 een tolweg is en de A-7 niet. De AP-7 is nieuw aangelegd en de A-7 is omgebouwd vanuit de N 340 en loopt door alle dorpjes en stadjes. Daardoor zijn er op de A-7 veel meer op- en afritten en rotondes.

De A7 tussen Malaga en Marbella

Je  moet de A7 nemen om in alle tussenliggende kustplaatsen te komen. Er is vaak geen alternatief. Vanuit Hacienda el Sueno kun je in Fuengirola komen en in La Cala de Mijas zonder de A7 te gebruiken. Maar verder is deze weg niet te vermijden als je ergens heen wil. En dat is best jammer, want het is een hele drukke weg. En dat zou nog niet zo erg zijn, maar de weg is daarnaast ook erg gevaarlijk. Er zijn geen opritten zoals we die in Nederland gewend zijn. Invoegstroken zijn er nauwelijks. Dat betekent dat een auto eerst moet stil staan om de weg op te kunnen. Heel gevaarlijk en niet alleen voor een invoegende auto. Ook voor de auto die al op de rechterbaan rijdt en opeens een auto voor zich krijgt die nog aan het optrekken is.

De AP7 voor Puerto Banus en verder

Als je vanuit Malaga komt en je moet naar Puerto Banus of verder naar het zuiden, dan kun je beter de tolweg AP7 nemen. Je rijdt dan rechtstreeks zonder veel afslagen naar Puerto Banus. Dat scheelt een hoop tijd en het rijdt veel relaxter. Het enige nadeel is dat het tolweg is en je dus tolgeld moet betalen. Tussen Malaga en Marbella is dat rond de 5 euro.

A7: een gevaarlijke weg

Eigenlijk zou je de A7 willen vermijden. Maar wil je naar de boardwalk tussen La Cala de Mijas en Cabopino, of naar leuke stranden of restaurants, dan moet je deze weg wel nemen. Op sommige invoegstroken zie je het verkeer heel slecht aankomen, omdat er net een bocht voor ligt of zo. Je moet ook geen stijve nek hebben, want je moet goed achteruit kunnen kijken. Dus het is wel een beetje spannend. Maar het went wel. Als je de weg al wat vaker hebt gebruikt, lijkt het wel gemakkelijker te worden om in te voegen.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.