Hoe ziet de directe omgeving van Strand Resort Nieuwvliet Bad eruit?

Gepubliceerd op 24 juli 2023 om 20:46

Wat kun je allemaal doen op loopafstand van Strand Resort Nieuwvliet Bad ?  Als je een huisje hebt gehuurd op dit vakantiepark vlakbij zee, wil je behalve naar het strand om te zonnebaden, natuurlijk ook wandelen en op terrasjes zitten. 

Strand Resort Nieuwvliet Bad vanuit verschillende hoeken op de foto

Landal Nieuwvliet Bad
Landal Nieuwvliet Bad
Landal Nieuwvliet Bad
Landal Nieuwvliet Bad

Verdronken Zwarte Polder

Er lopen diverse wandelpaden door dit gebied dat bij hoog water gedeeltelijk vol loopt. Er zijn vlonders en houten wandelpaden die je naar het strand voeren. Erg leuk voor kinderen.

verdronken zwarte polder
verdronken zwarte polder
verdronden zwarte polder

De fietsroute van Cadzand naar Breskens loopt langs de Verdronken Zwarte Polder (knooppunt 37). Het fietspad loopt landinwaarts over een dijk om de Verdronken Zwarte Polder heen. Met de vuurtoren erbij zorgt dat voor een mooi plaatje.

fietsroute zwarte polder
fietsroute zwarte polder
fietsroute zware polder

Strandpaviljoen De Strandganger

Als je hebt gewandeld bij de Verdronken Zwarte Polder en je loopt het strand op richting Groede en Breskens, dan kom je langs strandpaviljoen de Strandganger. Een mooi paviljoen met terras, waar je prima iets kunt eten en/of drinken.

 

Kom je met de auto, dan kun je parkeren op de grote parkeerplaats vlak achter het strand en naast het Fletcher Hotel. Op die parkeerplaats is ook een verhuur van fietsen, brommer, e-choppers en scooters. Ook leuk om hiermee de kust van Zeeuws Vlaanderen te verkennen.

strandpaviljoen de Strandganger

Strandpaviljoen Groede aan Zee

strandpaviljoen Groede aan Zee
strandpaviljoen Groede aan Zee

Iets verder richting Groede en Breskens ligt strandpaviljoen Groede aan Zee. Deze heeft een heel breed terras waarbij je goed uitzicht op strand en zee hebt.

Strandpaviljoen Beachhouse 25

Een paar strandpaviljoens verder richting Breskens ligt Beachhouse 25. Dit is mijn favoriet. Hier hebben ze de allerlekkerste tosti ham/kaas. En ze hebben tapa's voor leuke prijsjes, zodat je niet meteen een vermogen kwijt bent als je iets wil eten.

strandpaviljoen Beachhouse 25
Strandpaviljoen Beachhouse 25

Waterdunen

Als je bij Beachhouse 25 naar beneden loopt, kom je op een hele grote parkeerplaats. Deze is voor mensen die naar Beachhouse 25 en het strand gaan, maar ook de ingang naar Waterdunen is hier.

 

Dit is een natuurgebied waar je heerlijk kunt lopen en ondertussen vogels kunt kijken. Fietsen is verboden.

 

Waterdunen is ook te voet te bereiken vanaf Landal Nieuwvliet Bad. Het is ongeveer een half uurtje lopen, achterlangs Camping Groede.

Reactie plaatsen

Reacties

Bea Vermeeren Vermeire
8 maanden geleden

Hartstikke leuk om te lezen en te zien!