Hotel Grünwalderhof in Patsch, vlakbij Innsbrück (Oostenrijk)

Gepubliceerd op 23 mei 2022 om 21:46

Wij hebben een heel authentiek Oostenrijks hotel gevonden, op een paar kilometer van Innsbruck. Zoek je een leuk en betaalbaar hotel in de buurt van het Zillertal, Otztal en Stubaital, dan is dit hotel een aanrader.

Een echt authentiek Oostenrijks hotel

Voor ons tripje naar Innsbruck zocht ik een echt Oostenrijks hotelletje. Met leuke kitscherige details, kneuterige meubels en hertenkoppen aan de muur. Hotel Grünwalderhof is zo'n hotel. 

Ik heb geboekt via hun eigen site: 348 euro voor 3 nachten, 2 kamers met een tussendeur voor 4 personen met ontbijt. Een stuk goedkoper dan de meeste hotels in Innsbruck zelf. Je kunt natuurlijk ook boeken via Booking.com. Mocht je toch willen annuleren, dan is dat heel gemakkelijk via Booking.com.

We kwamen 's avonds laat aan in het donker en waren meteen een beetje lacherig over de echt Oostenrijkse sfeer. We waren net op zomervakantie geweest naar de Canarische Eilanden, waar we in een modern 5-sterren hotel zaten. Dus het contrast kon niet groter zijn.

Maar het uitzicht vanuit de tuin van het hotel maakte alles goed. Precies zoals je een uitzicht verwacht in de Oostenrijkse bergen. Groene weiden met koeien, bergen met besneeuwde toppen en gewoon heel ver kunnen kijken. De ligging van dit hotel is gewoon heel goed. Een paar kilometer bergop bij Innsbruck, dichtbij de wegen om allerlei uitstapjes te doen. Vlakbij het vliegveld.

Waarom is een overnachting in hotel Grünwalderhof aan te bevelen?

Het hotel is rustig gelegen en toch goed bereikbaar. We zijn via Kuhtai naar Langenfeld gereden en zijn gaan zwemmen bij Aqua Dome. Erg leuk. Daarna uit eten in Innsbruck bij restaurant Stiegl-Bräu. De volgende dag via de Wolfsklamm in Stans naar Pertisau voor een lunch aan het meer. Daarna nog lekker in de zon gezeten bij de Achensee. 's Avonds uit eten bij Vapiano iets buiten het centrum van Innsbruck. De volgende ochtend na ons gezellige ontbijt zijn we naar de gondelbaan Schlick 2000 gereden in Fulpmess. We zijn naar boven gegaan en hebben gewandeld, op het terras gezeten en van een heerlijke Currywurst genoten. Er is zoveel te doen in de omgeving van het hotel. 

 

En de kamers zijn oké. De bedden zijn goed en het is redelijk schoon. De badkamer is wel een beetje oud (er is nog zo'n plateau-wc) en de inrichting is een beetje oubollig. Maar dat wisten we en daar waren we ook naar op zoek. Bovendien is de prijs-kwaliteitverhouding natuurlijk wel goed. Op de Canarische Eilanden betaal je deze prijs voor 1 nacht (voor 4 personen)

Het ontbijt was gewoon goed. Je kunt zelf broodjes, croissants of yoghurt pakken met diverse soorten beleg en dingen om in de yoghurt te doen. Je kunt ook eieren laten klaar maken op de manier die jij wil. En er zijn natuurlijk ook diverse drankjes: koffie, thee, vruchtensappen en water.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.